(ВІДЕО) У прикордонників на Одещині нова медична лабораторія

НАЗАД
10 листопада 2021 12:34

Медико-діагностична лабораторія почала функціонувати в Подільському прикордонному загоні.

Біохімічний та гематологічний аналізатори були централізовано закуплені Держприкордонслужбою України. Днями нове обладнання доставили в управління Подільського прикордонного загону. Воно розміщене у медичному пункті частини та уже почало використовуватися медичним персоналом.

  • Це обладнання дає змогу проводити загальний аналіз крові та повний спектр біохімічних досліджень, що дозволяє діагностувати більш точно та якісно захворювання на початкових стадіях та не допускати їх подальшого прогресування, - прокоментувала появу нових аналізаторів фельдшерка-лаборантка медпункту прикордонного загону Ольга Ісадченко.

Зауважимо, що раніше прикордонникам загону для дослідження крові доводилось звертатись у заклади Міністерства охорони здоров’я.

Зазначимо, що Державна прикордонна служба України цінує та поважає кожного співробітника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою. Піклування про здоров’я військовослужбовців було завжди одною з найголовніших задач відомства, адже гарний фізичний стан прикордонника – це запорука якісного виконання ним завдань з охорони державного кордону.

Нагадаємо, що право прикордонників на охорону здоров'я та медичну допомогу гарантоване Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Зокрема, військовослужбовці мають право на безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я. За відсутності таких закладів за місцем проходження служби чи проживання військовослужбовці можуть отримати меддопомогу у державних або комунальних закладах охорони здоров'я за рахунок відповідних військових формувань та правоохоронних органів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси